Bedrijf kopen

Goed overleg is de basis van een succesvolle bedrijfsovername. Samen met u bereiden we het aankoopproces voor en stellen we een tijdspad op. Na het opstellen van een helder zoekprofiel start het zoeken, via zorgvuldig geselecteerde kanalen. We maken gebruik van ons uitgebreide netwerk en onze actuele database van verkopende partijen.

Wij bieden antwoord op de volgende vragen:

Hoe vind ik een geschikt bedrijf?

Waarom wilt u een bedrijf kopen? Is het een weloverwogen beslissing? Staat uw omgeving hierachter? Komt u bij ons aan tafel, dan zijn dit de eerste vragen die wij stellen. Een bedrijf kopen begint met weten wat u wilt, waarom, en of u het kan. Is het financieel mogelijk en beschikt u over de vereiste competenties?

Geschikte verkopers staan niet in de rij

Wij zijn in staat om de juiste vragen te stellen, en om een spiegel voor te houden. Denkt u dat de voor u geschikte verkopers in de rij staan? Dan heeft u het mis. Ook zorgt een overname niet voor financiële onafhankelijkheid. Hier zijn wij direct duidelijk over, omdat een goede voorbereiding essentieel is voor een succesvol overnametraject.

Zoeken naar verkopende partijen

Het zoeken van een geschikt bedrijf kan via:

  • bedrijfsovernamesites
  • het netwerk van een adviseur (banken, accountants, collega-intermediairs)
  • eigen onderzoek naar- en actieve benadering van partijen die u aanspreken

Schakelt u Adcorporate in bij het zoeken van een bedrijf? Dan maken we gebruik van ons uitgebreide netwerk van accountants en andere soorten intermediairs. Daarnaast hebben we de beschikking over een actuele database van verkopende partijen.

sluiten
Hoe groot is deze kans?

Kans op een succesvolle aankoop

U wilt een bedrijf kopen. Weet u precies wat u wilt, waarom u het wil en of u het kan (financieel en qua competenties)? Heeft u daarnaast de toewijding en focus die nodig is? Dit zijn essentiële vragen, en op basis van uw antwoorden krijgen we meer inzicht in de kans van slagen. Zijn uw plannen duidelijk en reëel? Dan is de kans op een succesvolle aankoop groot.

Een goede voorbereiding is essentieel

We hameren op een goede voorbereiding. Die is letterlijk het halve werk. Het vinden van een bedrijf om te kopen is meestal niet moeilijk. Het benaderen van een partij wel. Er staan genoeg bedrijven te koop, maar dat wil niet zeggen dat een ondernemer direct klaar is voor verkoop. Een goede voorbereiding, en zorgvuldige benadering van de verkopende partij, is daarom cruciaal voor uw kans op een succesvolle aankoop.

sluiten
Ik heb een bedrijf gevonden. Hoe nu verder?

‘Klik’ tussen koper en verkoper

De ‘klik’ tussen koper en verkoper is cruciaal voor een succesvolle overname. Het is belangrijk om hier zorgvuldig mee om te gaan, vanaf het eerste contact. U dient rekening te houden met emoties van de verkoper. De juiste benadering is van groot belang voor het verloop van het verdere traject. Laat dit bij voorkeur over aan een adviseur.

Wij benaderen de potentiële verkoper

Maakt u gebruik van onze begeleiding? Dan benaderen wij de potentiële verkoper. De insteek is een eerste oriënterende gesprek. Bedragen komen dan nog niet ter sprake. We proberen een goede verhouding te creëren, die als basis dient om verder te kunnen onderhandelen. De verdere onderhandelingen voeren we op basis van een natuurlijke tegenstelling van belangen.

sluiten
Waarom zou ik Adcorporate inschakelen?

U wilt een bedrijf kopen. Wij bieden u betrokken en deskundige begeleiding, op basis van uw persoonlijke situatie. Met een goede adviseur aan uw zijde vergroot u de kans op een succesvolle aankoop.

Ondersteuning voor een succesvol overnametraject

Wij zijn niet deal-gedreven. Bij een succesvol overnametraject hoort ook een tevreden verkoper. U kunt ons inschakelen voor het totaaltraject: vanaf het vinden van potentiële verkopers tot het regisseren van de overname. Onderschat het proces niet. Houdt rekening met emoties van de verkoper. Ook is het mogelijk dat we u ondersteunen bij één of enkele onderdelen, bijvoorbeeld het regelen van de financiering.

Geslaagde transacties binnen relatief korte termijn

Adcorporate bestaat al 10 jaar en we hanteren van begin af aan al dezelfde aanpak, en deze levert doorlopend concrete resultaten op. Geslaagde transacties, binnen een relatief korte termijn. Kortom: tevreden ondernemers. Dat kunnen we aantonen, en daarvoor verwijzen we o.a. graag naar onze referenties.

sluiten
Wat zijn de kosten van aankoopbegeleiding?

Bij Adcorporate weet u waar u aan toe bent. Bij aankoopbegeleiding werken we met een vast uurtarief. Hiermee voorkomen we discussie (achteraf) over de hoogte van de vergoedingen.

We stellen uw belang voorop

Veel partijen werken op basis van ‘no cure, no pay’. Adcorporate niet. We stellen uw belang voorop. Ons doel is niet om enkel tot een transactie te komen. We streven naar een kwalitatief goede deal. Voor u betekent dat de aankoop van het juiste bedrijf, waarmee we een oplossing bieden voor uw situatie.

Al in de voorbereidende fase van een traject kunnen we een goede inschatting van de kosten maken. Alleen wanneer onze inzet duidelijk succesvol is gebleken, betaalt u een vooraf overeengekomen toeslag (succesfee).

Duidelijke planning met ‘klikmomenten’

Gedurende het traject informeren wij u regelmatig over onze werkwijze en de kosten. In de offerte stellen we een duidelijke planning op, inclusief zogenoemde ‘klikmomenten’. Op deze momenten bepalen we samen met u waar we staan in het proces en we bieden u de mogelijkheid om een ‘go’ of ‘no go’ te geven voor het verdere traject.

sluiten