Bedrijfsadvies

Wilt u een bedrijf kopen, aandelen overnemen of zoekt u ondersteuning bij het oplossen van uw financiële problemen? Adcorporate is gespecialiseerd in financiële vraagstukken. We ondersteunen ondernemers met deskundige begeleiding en verantwoord advies.

Wij bieden antwoord op de volgende vragen:

Hoe maak ik mijn bedrijf verkoopklaar?

U wilt uw bedrijf verkopen, en het liefst tegen een goede prijs. Maak uw organisatie aantrekkelijk voor potentiële kopers: laat de potentie van uw bedrijf zien en verwijder drempels voor kopers.

Breng uw organisatie op orde

Het verkoopklaar maken van een bedrijf is een traject dat enkele jaren kan duren. U dient uw organisatie klaar te maken voor verkoop. Een huis dat in orde is gemaakt wordt immers ook eerder verkocht. Het begint met een goed beeld van uw eigen organisatie. Wat is de kracht en welke potentie heeft uw bedrijf? Veranker deze punten in uw organisatie, zodat ze zichtbaar worden voor potentiële kopers.

Verwijder drempels voor een koper

Zorg dat potentiële kopers niet tegen drempels aanlopen bij het analyseren van uw organisatie. Bent u bijvoorbeeld grotendeels afhankelijk van één klant? Dan kan dit een serieuze drempel zijn. Verwijder deze drempels zodat uw bedrijf (nog) interessanter is om te kopen.

Vraag subsidie

Voor dit soort adviezen kunt u van de Vlaamse overheid 50% subsidie ontvangen via KMO Portefeuille. Al onze drie Vlaamse vestigingen zijn erkende dienstenleveranciers voor KMO Portefeuille.

sluiten
Hoe verhoog ik de waarde van mijn bedrijf?

Waardecreatie begint met een uitgebreide analyse van de waardestuwers binnen uw bedrijf. Dit gevolgd door een consequente aansturing van de bedrijfsprocessen die waarde creëren. Adcorporate helpt u in de juiste richting.

Het realiseren van een waardestijging

Iedere onderneming vertegenwoordigt een waarde. Hoe hoger die is, hoe interessanter uw bedrijf en hoe kansrijker uw positie. Maar hoe stimuleert u de waarde? Ten eerste is daarvoor inzicht nodig in de waardestuwers binnen uw bedrijf. Het realiseren van een waardestijging vraagt vervolgens om een consequente en efficiënte aansturing van de bedrijfsprocessen die waarde creëren.

Sparringpartner bij waardecreatie

Adcorporate helpt u om de belangrijkste activiteiten en processen in kaart te brengen en ze te optimaliseren. Een ideale kans als u na een periode van intensieve groei op een verzadigingspunt bent aangekomen en een volgende stap wilt maken met uw onderneming.

Wat doen we precies? Via een onafhankelijke analyse identificeren we de waardestuwers binnen uw onderneming. Onze adviseurs zijn ervaren gesprekspartners, die met een objectieve blik naar uw organisatie kijken.

Het resultaat? Een betrouwbaar inzicht in de activiteiten die het meest bijdragen aan de waardecreatie en concrete handvatten om die te optimaliseren. En dus de eerste stap op weg naar een waardestijging.

sluiten
Hoe regel ik de benodigde financiering?

U bent op zoek naar een financiering. Heeft u daarbij exact inzichtelijk wat u nodig heeft? Het aanvragen van een financiering begint met een solide voorbereiding.

Het aanvragen van een financiering

Bij het aanvragen van een financiering komen veel vragen om de hoek kijken. Waar vindt u de juiste financier? Hoe stelt u een doortimmerde aanvraag op? Welke voorwaarden zijn reëel? En hoe komt u tot een optimale financieringsstructuur? Kortom: om u kans te vergroten op het verkrijgen van een financiering is een solide voorbereiding vereist. Zorg dat uw plannen goed doordacht zijn, en werk deze uit tot in detail.

Overname-, groei- of herfinanciering?

Waarom heeft u een financiering nodig? Om een bedrijf over te nemen, een investering te bekostigen, of juist om een tegenslag te boven te komen? Wat de reden ook is, zorg dat u alles op orde heeft. Het draait om het maken van de juiste keuzes, die essentieel zijn voor uw toekomst als ondernemer.

Behoefte aan verantwoord advies en praktische ondersteuning? Adcorporate kan u dit bieden. Daarbij zien we niets over het hoofd. Of het nu gaat om overname-, groei- of herfinanciering.

sluiten
Waarom zou ik Adcorporate inschakelen?

Wilt u een bedrijf kopen, aandelen overnemen of een investering bekostigen? Adcorporate is gespecialiseerd in dit type financiële vraagstukken. We ondersteunen ondernemers met deskundige begeleiding en verantwoord advies.

De nodige ondersteuning voor verder succes

Bij het regelen van een financiering gaat het om het maken van de juiste keuzes. Belangrijke keuzes voor uw toekomst als ondernemer. Adcorporate helpt u daarbij, en biedt daarnaast de nodige praktische ondersteuning. Daarbij zien we niets over het hoofd. Of het nu gaat om overname-, groei- of herfinanciering: Adcorporate werkt samen met u aan een solide basis voor zakelijk succes.

Deskundige blik op uw financiële organisatie

Iedere onderneming kent ze: fases waarin het erop aankomt. Cruciale momenten die vragen om zorgvuldige afwegingen en doordachte keuzes. We zijn er voor iedere ondernemer die behoefte heeft aan financieel en bedrijfsadvies. Daarbij berusten we ons op jarenlange ervaring op financieel en bedrijfskundig gebied. Gevoed vanuit de dagelijkse bedrijfsovernamepraktijk van Adcorporate.

Alle Adcorporate vestigingen zijn een erkende leverancier voor KMO-portefeuille. Voor de meeste adviezen komt de onderneming in aanmerking voor een Vlaamse subsidie van 50%. Voor meer informatie, contacteer ons voor een vrijblijvend gesprek. Meer informatie over deze subsidie kunt u lezen op www.kmo-portefeuille.be.

sluiten
Wat zijn de kosten voor bedrijfsadvies?

We bieden deskundig en verantwoord advies en helpen u zodoende met het maken van de juiste keuzes. Een goede begeleiding betaalt zich terug. Voor u betekent dat op termijn namelijk een besparing van tijd en geld. Zie het daarom als een investering en niet als een kostenpost.

Heeft u interesse in ondersteuning van ons bij uw financiële vraagstuk? Dan maken we allereerst graag een vrijblijvende afspraak. Zodoende krijgen we een goed beeld van uw situatie en wensen. Daaropvolgend werken we een vrijblijvend voorstel uit, waarin ook een indicatie van de kosten opgenomen is.

Alle Adcorporate vestigingen zijn een erkende leverancier voor KMO-portefeuille. Voor de meeste adviezen komt de onderneming in aanmerking voor een Vlaamse subsidie van 50%. Voor meer informatie, contacteer ons voor een vrijblijvend gesprek. Meer informatie over deze subsidie kunt u lezen op www.kmo-portefeuille.be.

sluiten