“Adcorporate begeleidt accountantskantoor Robert Van Cauwenberg bij verkoop”.

Sinds 1986 is Robert Van Cauwenberg actief als extern accountant. Het bedrijf levert met 5 medewerkers accountancy en fiscale diensten aan in hoofdzaak KMO’s en vrije beroepen. Met het naderen van de pensioengerechtigde leeftijd beslist Robert eind 2012 het kantoor te verkopen.

Volledig ontlast

Adcorporate kwam in contact met Robert, nadat deze, via het internet, op zoek was gegaan naar potentiële overnemers. Adcorporate contacteerde Robert en in het najaar 2012 besloot Robert met Adcorporate in zee te gaan. Robert: “Het contact was direct goed. De inschatting die zij maakten van de waarde van mijn zaak stemde overeen met mijn eigen waardebepaling en de daaruit voortvloeiende opbrengst stemde overeen met mijn verwachtingen.” Het verkooptraject werd in gang gezet waarbij ik volledig werd ontlast. Ik hoefde in se nergens naar om te kijken, maar liet mij toch bijstaan door een fiscaal jurist.

Zo kon ik mij , als accountant met een volle agenda, in volle vertrouwen blijven richten op mijn klanten en het behalen van omzet”.

Succesvolle afronding

Het handelsfonds werd op 6 maanden tijd, in april 2013 overgedragen. Robert: “Uiteindelijk waren er genoeg partijen geïnteresseerd in een overname van het handelsfonds en werd het juiste kantoor snel gevonden. Bij het onderhandelingstraject ben ik door Adcorporate uitstekend ondersteund. De overname is succesvol afgerond en intussen ben ik nog altijd, weliswaar parttime, werkzaam voor het kantoor”.

Terug naar overzicht.