“Adcorporate begeleidt Energiecenter Geuns bij verkoop aandelen”.

De heer Mike Geuns startte meer dan 20 jaar geleden zijn bedrijf en is vandaag actief in de verkoop, installatie en onderhoud van warmtepompen, ventilatie, vloerverwarming en zonnepanelen. Hij is een enthousiaste ondernemer met veel ervaring in de sector. Mike praat bevlogen over de mogelijkheden en de toekomst van hernieuwbare energie maar naarmate het bedrijf groeide, diende hij echter meer te evolueren naar “manager” dan verkoper & vakman. Taken waar hij weinig vreugde uit kon halen. Voorts is zijn echtgenote creatief maar niet actief in de zaak. Beide hadden steeds voorgehouden om ooit samen activiteiten uit te voeren in complete projectontwikkeling. Vandaar de beslissing om de huidige onderneming te verkopen. Zij wilden zich deskundig laten adviseren en kwamen uit bij Adcorporate.

Overnametraject.

Adcorporate maakte een waardebepaling en ging op zoek naar geschikte kandidaten. De meest geschikte kandidaat was Bas Dirx, industrieel ingenieur van opleiding, actief als consultant voor procurement, supply chain en project management. Hij wenste als ondernemer actief te worden in een technische de sector, bij voorkeur met duurzame energie. Mike: “Mijn vrouw en ik hadden direct een goed gevoel bij de capaciteiten en ambities van Bas”.

Leveraged Buy out.

Bas stelde als voorwaarde dat Mike langere tijd actief zou blijven na de overname. Mike: “We zaten niet onmiddellijk op één lijn met Bas zijn voorstellen. Adcorporate heeft zowel Bas als mezelf kunnen overtuigen om een overnameconstructie uit te werken die de doelstellingen van beide partijen verzoende”. Bas vervolgt: “Dit partnerschip was niet alleen een oplossing om de overname te laten slagen voor wat betreft juridische, fiscale en financieringszaken, maar nu hebben zowel Mike als ikzelf met de juiste aanpak van Adcorporate , ook een duidelijker zicht op de realisatie van persoonlijk ambities”.

Deskundigheid in begrijpbare taal.

Mike: “Adcorporate werkt zeer gestructureerd, met heel veel kennis van zaken en is altijd bereid om complexe materies in begrijpelijk taal toe te lichten. Met de punten die wij zelf inbrachten werd altijd rekening gehouden. Zonder die ervaren en deskundige begeleiding was deze transactie nooit tot stand kunnen komen.” Bas treedt bij: “Bovendien heeft Adcorporate een professioneel dossier aangeleverd zodat de aanvraag voor de overnamefinanciering op maat, ook vlot verliep. Ook Belfius gaf een uitstekende snelle en flexibele dienstverlening”. Beiden besluiten dat ze zeer tevreden zijn over de diensten van Adcorporate.

Gaan voor groei.

Mike: “Met Bas beschikt Energiecenter Geuns over een veel steviger fundament om verder te groeien. De markt voor hernieuwbare energie groeit. Bas licht verder toe: “In de toekomst zal “energiezuinig” een voorwaarde zijn voor nieuwbouw en renovatie. De grens van maximale isolatie is stilaan bereikt, zodat nu technieken zoals ventilatie en warmtepompen noodzakelijk worden om een bouwvergunning te kunnen bekomen. De e-peil grens wordt jaarlijks verstrengd tot ze van de huidige E60 op E30 eindigt in 2020. En er is sprake van versnelde verstrenging (opgelegd door Europa). Dit maakt het voor dit soort ondernemingen een zeer aantrekkelijke groeimarkt voor minimaal de komende 10 jaar.

Terug naar overzicht.