“Een gespecialiseerde adviseur is erg belangrijk”.

Adcorporate begeleidt Abusol bij verkoop aandelen.

Abusol. Guy Van Droogenbroeck startte zijn carrière in 1984 op de R&D afdeling van Telindus, een netwerkintegrator. Na 5 jaar verhuisde hij naar ICT waar hij gedurende 15 jaar verantwoordelijk was voor deze afdeling. In 2004 heeft Guy ABUSOL opgericht, wat staat voor “Advance Business Solutions”. Het doel was een bedrijfsproces te automatiseren. Een klant in de evenementensector meldde zich en Abusol automatiseerde de bezoekersregistratie voor evenementen en verdere oplossingen en dienstverlening voor het beheer van bezoekers van evenementen. Vandaag is Abusol in Vlaanderen marktleider voor deze diensten. In 2019 werd Guy 58 jaar en meende dat hij niet de geschikte persoon was om het bedrijf te leiden in de volgende groeifase (meer structuur en management) gezien hij veel te operationeel geïnteresseerd is wat eerder een rem op de groei is. Hij wenste daarom zijn exit voor te bereiden zodat enerzijds de continuïteit van Abusol is verzekerd en anderzijds Abusol haar groeipotentieel kan realiseren.

Overnametraject. Guy kende Marc Leemans van Adcorporate uit zijn netwerk en kende zijn capaciteiten en referenties voor een deskundige begeleiding. Adcorporate maakte een waardebepaling, investeringsprofiel en verkoopmemorandum en ging op zoek naar geschikte kandidaten. De meest geschikte kandidaat was Serge Platel, bouwkundig ingenieur van opleiding, voorheen actief als commercieel directeur van voetbalclub AA Gent en zeer veel ervaring in de event-, festival-, en sportwereld. Guy: “Ik had direct een goed gevoel bij de capaciteiten en ambities van Serge; het klikte”.

Deskundigheid in begrijpbare taal.  Guy: “Bij een overname kom je allerlei zaken tegen die je voor het eerst meemaakt. Adcorporate werkt zeer gestructureerd, met heel veel kennis van zaken en is altijd bereid om deze complexe materies in begrijpelijk taal toe te lichten. Een gespecialiseerde adviseur is van groot belang; zonder die ervaren en deskundige begeleiding was deze overdracht allicht niet tot stand kunnen komen.” Serge treedt bij: “Bovendien heeft Adcorporate een professioneel verkoopmemorandum aangeleverd zodat het opmaken van een ondernemingsplan en de aanvraag voor de overnamefinanciering op maat, ook vlot verliep”. Beiden besluiten dat ze zeer tevreden zijn over de diensten van Adcorporate.

Gaan voor groei. Guy: “Ik ben eerder een technische persoon die een team van goede medewerkers kan aansturen. Met Serge beschikt Abusol nu ook over tonnen commerciële ervaring en een uitgebreid netwerk. Serge licht verder toe: “Ik werkte in de evenementensector zowel in het veld als in een strategische rol en begrijp de noden, behoeften en uitdagingen van de organisatoren zeer goed. Samen met de geautomatiseerde oplossingen en het sterk en enthousiast team van medewerkers, verwachten we voor Abusol dan ook nog een mooi groeiverhaal”.

Terug naar overzicht.