“Prettig verlopen verkooptraject voor Wadico”.

Ondernemers die de pensioenleeftijd naderen, beraden zich over de toekomst van hun onderneming. Zo ook Frans Huybrechts uit Merksem. In 1985 begon Frans met gevelwerken en kelderdichtingen. Momenteel telt Wadico zes arbeiders en twee bedienden en behaalt het jaarlijks een stabiele omzet van omstreeks 1 miljoen euro.

Partner om de hoek

Frans: “ik was er snel over uit dat ik op zoek zou gaan naar een partner om me te helpen bij het zoeken naar een geschikte koper. Via via kwamen ik in contact met de mensen van Adcorporate. Het klikte en ik had vertrouwen in de samenwerking. Een afspraak was snel gemaakt en het traject is prettig verlopen. Ik hoefde nergens naar om te kijken. Adcorporate nam voor ons het werk uit handen. Wij zijn altijd goed op de hoogte gehouden.

Financiering

Door de financiële crisis werden banken terughoudender om te financieren. Wadico levert haar diensten in hoofdzaak aan particulieren en laat banken nu net zeer terughoudend zijn in overnamedossiers van bedrijven in de bouwsector actief op de particuliere markt. Vanaf de beslissing om te verkopen in 2009 tot de effectieve overdracht heeft het dan ook 3 jaar geduurd. Adcorporate bracht wel voldoende geïnteresseerde partijen, maar de overnamefinanciering bleek vaak een struikelblok voor menig kandidaat koper.

Koper vlakbij

Frans: “het feit dat het wat langer duurde om de zaak te verkopen stoorde me niet. Zo kon ik goed aan het idee wennen. Uiteindelijk vonden we een jonge, dynamische partij uit Berchem die me een goed gevoel gaf. Vanaf het moment dat we voor het eerst met deze partij aan tafel zaten klikte het ook”. Frans werkt momenteel nog een jaar samen met de koper om een degelijke kennisoverdracht te bewerkstelligen. Daarna gaat hij genieten van een welverdiend pensioen.

Terug naar overzicht.